Het Inca pad.

Het begin van 2015 stond voor mij in het teken van de Munay Ki.
In de maand februari en maart heb ik de 9 rites (inwijdingen) mogen ontvangen.
In de korte tijd heeft het mij al veel gebracht. Ik ga meer vanuit het hart leven en ervaar dat ik zachter en liefdervoller word.
Ik zie de inwijdingen als 'zaadjes', die potentieel in ons aanwezig zijn. Ik ben zelf verantwoordelijk  voor de zorg van de 'zaadjes'. De inwijdingen van de Munay Ki laten de 'zaadjes' ontkiemen om vervolgens tot volledige wasdom te laten komen. En hoe meer ik in Munay of Liefde leef, mij ervoor open stel en Munay Ki deel, des te sneller en beter de 'zaadjes tot volle wasdom komen. Dit doe ik door oa. een aantal keren per week de meditaties te doen bij mijn Munay Ki altaar.
Voor mij is de Munay Ki, net als Reiki, een manier van leven. Het is het begin van een reis voor het herstel van de verbinding met mijn hart en de innerlijke liefdeskracht, zowel voor mijzelf als mijn omgeving.

In het kader van deze reis heb ik op 24 januari 2016 ook de 13de Rite mogen ontvangen.  
De 13de Rite is de Rite of the Womb (Rite van de Baarmoeder), een krachtige energetische overdracht, die mij veel gebracht heeft om de 'baarmoeder' (buik) te ervaren als een plek van creatie en geboorte van leven.
Inmiddels ook al de 13de Rite een aantal keren mogen doorgeven en ik merk dat ik er blij van word en hoe bijzonder het is, als ik deze Rite mag delen met andere vrouwen (en ook met een man).


Daar de ervaringen met de Munay Ki en 13de Rite zo goed voelde, ben ik mij verder gaan verdiepen in het Inca-sjamanisme. Op de een of andere manier had ik al geruime tijd iets met Peru. En daar ik niet wist (en weet) of het mogelijk wordt naar Peru te gaan, bedacht ik mij om Peru dan maar naar hier te halen.
Dit heb ik gedaan door te zoeken naar mogelijkheden om in Nederland de inwijdingen van de Paqo's te ontvangen.


De eerste stap  werd toen de Hatun Karpay.
Hatun Karpay betekent 'grote inwijding', maar bestaat uit 3 inwijdingen, de Munay, Yanchay en Llankay. Om de inwijdingen te integreren in je systeem staat zo'n  6 maanden voor, dan pas mag de volgende doorgegeven worden.

Op 13 november 2016  heb ik de eerste inwijding, de Munay (van het hart) mogen ontvangen van paqo Don Lorenzo.
Don Lorenzo is een paqo (genezer) uit de Q’ero gemeenschap van Quico. 
Lees HIER verder over Don Lorenzo.

Op 25 mei 2017 heb ik de tweede inwijding, de Yanchay (van het hoofd, 3de oog) mogen ontvangen.  Don Lorenzo was deze keer niet meegekomen, dus de inwijding werd gedaan door Don Herman.  Lees HIER meer over Don Hernan.

Op 1 november 2017 heb ik de derde inwijding, de Llankay (van de buik) mogen ontvangen.
Ook dit keer was Don Lorenzo niet meegekomen, Don Hernan wel, maar ik werd ingepland bij Don Sebastián.  Lees HIER meer over Don Sebastián.

Op 19 en 26 maart 2017 heb ik de workshop Nusta Karpay gedaan. Hierbij heb ik de 7 inwijdingen van de Nusta's mogen ontvangen.
Nusta betekent Godin/Priesteres en is gekoppeld aan 7 krachtplaatsen in Peru.
Deze workshop heb ik gedaan bij Sanna Jansen in Doorn:  www.regenkolibrie.nl

In april 2017  heb ik ook de Chaka workshop gedaan met
Doña Marquesa, een jonge medicijnvrouw uit Peru. In een Chaka workshop leer je de 7 paden van de kleuren van de regenboog te bewandelen. Ik ben nu een Chakaruna, sonqo à sonqo, wat betekent Mens van de Brug, van Hart tot Hart. Lees HIER verder over Doña Marquesa.

De workshop heb ik gedaan bij Jose de Graaf met Alice Kromhout en Peter Bakkes: www.kanexia.nl
In juni 2017 heb ik ook in de praktijk van Kanexia de workshop Healingstechnieken uit de Inca-traditie
gedaan met Doña Marquesa.  Ik heb geleerd hoe ik op de traditionele manier van de Q'eros gemeenschap uit Peru healingen kan geven.

Lees onder de kopjes boven voor meer informatie over het Inca pad.

met Don Lorenzomet Don Hernanmet Don Sebastiánmet Doña Marquesa