Nusta Karpay

Nusta’s zijn de Prinsessen of Priesteressen van Moeder Aarde. Karpay betekent inwijding, maar ook ‘uitwisseling’ en ‘stromen’.
Tijdens de Nusta Karpay ontvang je zeven inwijdingen op het regenboogpad die je verbinden met de Godinnen /Priesteressen, Moeder Aarde, de zeven vrouwelijke bergen in Peru en hun Apu's (bergspirits). Het is een inwijdings- en helingspad van de Q'eros indianen uit de hoge Andes in Peru,  waarbij de vrouwelijke energie diep in onszelf wakker wordt gemaakt. Het helpt je om overgave te ervaren, en je verbinding met Moeder Aarde te verdiepen. Het is de vrouwelijke weg naar het Christusbewustzijn, kort samengevat.

In de Nusta Karpay loop je het pad van vrouwelijke heelwording en balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. De inwijdingen maken de vrouwelijke energie in je wakker, alle vrouwelijke aspecten in jezelf worden geheeld. De inwijdingen zijn zowel voor mannen als vrouwen heel helend, ze brengen de mensheid en Moeder Aarde op een hoger bewustzijnsniveau. Mannen komen bijvoorbeeld dichter bij hun zachtheid en aanvoelingsvermogen, bij vrouwen ontwaakt de Godinnen-energie en werkelijke vrouwelijke kracht. Je derde oog wordt geopend en je wordt verbonden met alle aspecten van moeder Aarde. We mogen samen onszelf en de aarde helen.

Door de Nusta Karpay ontwikkel je je zintuigen en bewust-zijn. Elke Nusta inwijding brengt op een subtiel energetisch niveau (niet direct zichtbaar, wel voelbaar) een verbinding tot stand met een chakra in je lichaam. Dit helpt je om je fysieke en energetisch lichaam helemaal te activeren waardoor je een sterke verbinding voelt met moeder Aarde (Pacha Mama) en de wilde, wijze oerkracht in jezelf. Het herinnert je er aan dat het er altijd al was en wachtte op de tijd dat het naar buiten kon komen. Of je nu een man of een vrouw bent.

Transformatie

De wereld is aan het transformeren en we zijn op weg naar de Nieuwe Tijd. Je hoeft de wereld niet te veranderen. Als een bloem die gaat bloeien, vindt transformatie plaats. Je kunt jezelf wel voorbereiden op de Nieuwe Tijd en de omgeving helpen waarin deze bloem gaat bloeien.
Door de Nusta Karpay kom je, stap voor stap, op natuurlijke wijze en in je eigen ritme in verbinding met Moeder Aarde, met de stenen, planten, dieren en mensen om je heen. Als je nu al de schoonheid van die bloem kunt zien en de essentie diep van binnen kunt gaan voelen, je alleen nog maar hoeft te zijn.

Het is een geschenk van liefde voor de mensheid dat de Qéros deze heilige inwijdingen NU met ons delen, net als de Munay Ki inwijdingen. Ze begeleiden ons naar het nieuwe ‘Gouden Tijdperk’. En zoals de profetie van de Inca’s vertelt, staat de mens op de drempel van een evolutiesprong naar een hoger bewustzijn.

De Nusta Karpay zoals we deze nu kennen is ontwikkeld door Don Alejandro en Dona Maria. Ze zijn naar de 7 heilige plaatsen in Peru gegaan welke gewijd zijn aan de vrouwelijke energie. Daar hebben ze verschillende rituelen uitgevoerd om contact te maken met deze vrouwelijke energie en met de intentie om deze met ons westerlingen te gaan delen.

De locaties van de Nusta’s zijn als volgt:

1. Mama Occllo – Titicaca meer
2. Doņa Mujia – Titicaca meer - water
3. Mama Simona – Apu noord west van Cusco (erg krachtig)
4.
Doņa Theresa – Ausangate, Canyon
5. Maria Sakapana – rechter berg van Ausangate
6.
Huana Waman Tiklla – ten oosten van Ausangate
7. Thomasa Waman Tiklla – zuster ten oosten van Ausangate

De 7 inwijdingen

Voor de Q'eros Indianen uit Peru is het getal 7 een heilig getal. Het staat in verbinding met de kleuren van de regenboog, je regenbooglichaam: de zeven chakra's en de zeven heilige vrouwelijke bergen in Peru. Tijdens deze initiaties loop je het pad naar vrouwelijke heelwording en de balans tussen yin (vrouwelijk) en yang (mannelijk). De inwijdingen bestaan o.a. uit het inbrengen van zaden van licht in je chakra's. Je wordt verbonden met de Spirit van het water en kunt je ego los gaan laten. Er wordt een verbinding gemaakt met het vuur waardoor je in je vrouwelijke kracht kunt komen. Je hart wordt geopend, net zoals je keel en je derde oog, waardoor heling kan plaatsvinden van het innerlijk kind en je communicatie. Je gaat werkelijk zien wie jij bent en je wordt op een dieper niveau verbonden met het Universum.

De zeven Nusta’s

Mama Occlo - 1e rode pad
Voor de Inca en Qéros indianen is Mamma Occlo Moeder van alle Godinnen en Godin van de Wijsheid. Het is haar essentie je centrum in jezelf te laten vinden en je daar te gronden. Mamma Ocllo is verbonden met het eerste chakra, het element aarde en het archetype slang. Zij zorgt voor een stevige verankering in Moeder Aarde ofwel Pacha Mamma. De eerste inwijding is erop gericht jezelf te verlichten en is tevens een healing. Deze inwijding heelt je vrouwelijke kracht en herstelt de balans tussen jouw vrouwelijke en mannelijke aspecten.
Neem 7 (evt. zelf gevonden) stenen mee waarmee jij je verbonden voelt. Deze gebruiken we bij de eerste inwijding.

Doņa Mujia - 2e oranje pad
Verbinding met de Godin van het Water. Mujia betekent 'meermin' en staat voor 'geest van het water'. De taak van deze Godin is ons te leren 'loslaten'. Deze inwijding helpt om het negatieve aspect van het ego los te laten. Dit is een 'flowering rite'. We werken met een bloemdespacho en natuurlijk water.

Mama Simona- 3e gele pad
Verbinding met de Moeder van het Vuur, het helen van je roots, je spirituele voorouderlijke lijnen en het verbinden, helen en beschermen van de vrouwelijke kracht. Het  laat je thuiskomen in jezelf. Mama Simone is de Godin van de Voorouders. Zij neemt je mee naar je voorouders, en voorbij je voorouders, naar je begin, je oorsprong. Bij dit ritueel ontvang je een 'lineage-steen.

Doņa Theresa - 4e groene pad
Verbinding met de Moeder van het Hart, zij is de Godin van Harmonie, van Zachtheid, verbonden met onze ziel. Deze inwijding gaat over het openen van het Hart en het helen van het innerlijk kind. Het werkmiddel voor dit ritueel is een Despacho of offergave.

Maria Sakapana - 5e lichtblauwe pad
Verbinding met de Moeder/Godin van de Wind, het helen van onderbewuste patronen die jou in je communicatie beperken in de expressie van jouw waarheid. 'Spiraal van Wind', Maria Sakapana is de Godin van Communicatie. Dit is een zuiverende en zeer krachtige rite.  De gebruiksvoorwerpen voor dit ritueel zijn veren, de wind en je stem, jouw unieke geluid.

Huana Huaman Tiklla - 6e donkerblauwe pad
Godin van Zien en Visie. Verbinding met de Valk, het openen van je 3e oog, zodat je gaat zien wie je werkelijk bent. Deze inwijding geeft een bekrachtiging van jou in je puurste vorm, het geeft een transformatie in jezelf van je reis met de Nusta's. Het geeft balans en vrede in jezelf. Een energetische overdracht om je derde oog te openen voor helder zien, heldere visie en inzichten.


Thomasa Huaman Tiklla - 7e violette/paarse pad
Godin van de Vrijheid. Verbinding met het Universum, transformatie, tempel van vrijheid en bloei. Deze inwijding gaat over 'bevrijding'. Zij verbindt ons met de 7 lichten en 7 sterren van de Pleiaden.
Je ontvangt bij deze rite 3 kaarsen waarmee je 3 weken gaat werken. Je verbindt je in deze 3 weken telkens met de 7 Nusta's om je wensen te manifesteren en je vrouwelijke energie aan te wakkeren en wonden te helen.

Bron:
www.regenboogkolibrie.nl
en 
www.praktijk-innerchild.nl

       

Lees hier over mijn ervaring: Verslag workshop Nusta Karpay