Despacho          
De despacho hier afgebeeld, is gemaakt bij de Mesa-workshop, waar ik aan deelgenomen heb.
(Een mesa is een medicijnbuidel en heilig altaar, waarin de 'sjamaan' (paco) zijn krachtvoorwerpen heeft om mee te werken, oa stenen (kuja's) die voor de sjamaan een bijzondere kracht hebben)


Wat is een Despacho?
Een Despacho is een geschenk dat aangeboden wordt aan Pachamama/Moeder Aarde  en  het Universum.
Het is een prachtig kunstwerk met liefde en aandacht gemaakt, een geschenk boordevol energie en liefde.
Door het maken en aanbieden van een Despacho breng je meer balans in jezelf en in je omgeving.
In het Andesgebergte worden Despacho’s al 5000 jaar gebruikt als een belangrijk en onmisbaar onderdeel van het leven en de kennis van het maken van Despacho’s werd van generatie op generatie zorgvuldig mondeling doorgegeven, kennis die van oorsprong goddelijk is.
Despacho’s kunnen genezing en zegen brengen en zelfs gebeden verhoren, kunnen overvloed aantrekken.
Dit werkt door op alle niveaus (fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel).

Despacho's helpen ook om opwindende nieuwe mogelijkheden naar je toe te trekken, misschien wel veel beter dan je jezelf kunt voorstellen.
Je kunt een Despacho op drie manieren aanbieden aan Pachamama/Moeder Aarde, de snelle manier is verbranden waarbij je snel resultaten kunt verwachten, een langzamere manier is de Despacho aan het water geven en het meest langzaam is begraven.  
Wanneer je een Despacho verbrandt kan het resultaat zo snel komen dat je je ongeloof opzij moet zetten om open en ontvankelijk te zijn voor dit proces, dat kan betekenen dat je het "oude" los moet laten om plaats te maken voor het "nieuwe".
Een Despacho helpt de weg vrij te maken om in een betere afstemming met jezelf te komen, of in een juiste relatie met de wereld om je heen.
Bij het inbrengen van je gebeden (of wensen) in een Despacho, geef je de uitkomst over aan het Universum, dat het beste weet wat je nodig hebt op dit moment.
Je kunt een Despacho ook samen met een groep maken, want iedereen die gebeden inbrengt in de Despacho zal geholpen worden.
Er zijn wel honderden verschillende soorten Despacho’s voor specifieke doelen.
Elke Despacho heeft een eigen doel en alle Despacho’s zijn heel krachtig.
Als je 1x 28 dagen een Despacho maakt, zul je als je na een jaar terugkijkt zien dat je veel genezing en vele zegeningen in ruil voor deze heilige offers ontvangen hebt.

Bron