De 13de Rite - de Rite of the Womb
13, 13de, 13e, rite, womb. baarmoeder, wageningen, ritueel, sjamanisme

Over de Rite:

De Rite of the Womb, de 13de Rite van de Munay Ki, is een eeuwenoud vrouwenritueel uit de jungle, welke nu doorgegeven wordt over de gehele wereld.
Deze Rite staat los van de andere 9 Rites van de Munay Ki en kan dus geheel los daarvan ontvangen worden. Het wordt de 13de Rite genoemd, omdat het getal 13 verwijst naar de menstruatiecyclus van 13 manen van een vrouw. 

De collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkend, onderdrukt en misbruikt. Vaak dragen we ook een stuk (bewust en/of onbewust) pijn en verdriet van onze moeders en grootmoeders of zelfs verwondingen uit verre verledens met ons mee. Of hebben we een kwetsuur opgelopen, waardoor de vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren is gegaan.

Er is nu een lijn van vrouwen, die zichzelf van dit ‘lijden’ hebben bevrijd.
Deze vrouwenlijn helpt ons her-inneren, dat wij het lijden nu kunnen loslaten, dat we in onze kracht gaan staan en ons het volgende herinneren:
De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren;
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven.

Het is een initiatie voor vrouwen, maar ook mannen kunnen deze rite ontvangen ter healing van hun vrouwelijke energie en lijn, healing van de baarmoeder van Moeder Aarde en om de groep mede energetisch te ondersteunen.

Wanneer we op deze wijze onze ‘baarmoeder’ helen, helen we ook Moeder Aarde.

Wat is de Rite of the Womb?

De Rite of the Womb is een energieoverdracht vanuit de ‘kosmische baarmoeder’. Via de initiator (de Womb-keeper) wordt de energie overgedragen naar de ontvangende vrouw. 
Vanaf het moment dat de energie in de ‘baarmoeder’ is ontvangen, zijn we dus verbonden met de ‘kosmische baarmoeder’.
Deze Rite is zowel een heling als een zegening. Het is een krachtige Rite en brengt in alle zachtheid de ‘moederschoot van creatie’, de baarmoeder/buik, in natuurlijke balans. Hierdoor zal een gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde weer volop kunnen stromen. Een wedergeboorte van de sterke, liefdevolle essentie van de vrouwelijke kracht en het vrouw-zijn.
Wanneer we op deze wijze onze ‘baarmoeder’ helen, helen we ook Moeder Aarde. Het is nu tijd om te transformeren naar Eenheid en heelwording, met elkaar.

 De 13de Rite is een prachtig geschenk, dat je aan jezelf kan geven, maar ook aan elkaar, wereldwijd. Mannen en vrouwen kunnen de trauma’s op dit gebied achter zich laten.
Zodra de rite ontvangen is, mag dit geschenk van heling en transformatie gedeeld worden met zoveel mogelijk vrouwen. De rite is er voor alle vrouwen, met of zonder baarmoeder, wel of geen kinderen gebaart, wel of niet meer menstrueren. Ook mannen kunnen de Rite of the Womb ontvangen. 

HIER lees je meer over de achtergrond van de Rite.

De ceremonie. 

De overdracht van de 13de Rite is onderdeel van een ceremonie.

In jouw eigen cirkel, in jouw persoonlijke ruimte, maak je op een natuurlijke manier contact met datgene wat je wilt loslaten. Nadat er weer creatie-ruimte is ontstaan, maak je contact met datgene wat je wilt creŽren/manifesteren. Hierna wordt de Rite overgedragen door de Womb Keeper.

Gedurende de ceremonie werken we met de energie van onze “baarmoeders”, bloemblaadjes, water, stenen, adem en intentie, transformerende element vuur en uiteraard onze harten!